Για τους επιχειρηματίες της εστίασης, του τουρισμού, του λιανικού εμπορίου και της διασκέδασης!

Αφορά, Καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, supermarkets, ιατρικά κέντρα κλπ.

Αγαπητοί φίλοι,

Το αρμόνιο χωρίς μελωδία και στην καλύτερη περίπτωση ένα σαξόφωνο, έχει γίνει πια συνώνυμο discount και low budjet καταστημάτων. Η χρήση τέτοιων μουσικών συλλογών, ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, προκειμένου να μην αποδίδονται τα δυσβάσταχτα πλέον, για όλες τις επιχειρήσεις, πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα δημόσιας εκτέλεσης. Όμως, ο συμβιβασμός αυτός υποβάθμισε το περιβάλλον εργασίας των υπαλλήλων και κυρίως  το περιβάλλον των καταστημάτων, υποβάθμισε την εικόνα που έχουν οι πελάτες για την κάθε επιχείρηση. Από την άλλη μεριά, δεν είναι κρίμα να επιβαρύνεται η επιχείρηση, με τεράστια κόστη για τα δικαιώματα, χρήματα μάλιστα που έχουν αμφίβολη κατάληξη;

Ήταν καιρός να αλλάξει αυτό και να έρθει ένας νέος τρόπος χρήσης της μουσικής, το Direct Licensing, για να επιτρέψει τη χρήση πραγματικής μουσικής (με πλήρη ενορχήστρωση και φωνητικά αλλά φυσικά και instrumentals) και τεράστιας ποικιλίας τραγουδιών (πάνω από 470.000 τραγούδια), από διάφορα είδη μουσικής, ώστε να ταιριάζουν στο δικό σας περιβάλλον, από εμπορικά καταστήματα, Ξενοδοχεία και SPA, έως εστιατόρια και κάθε είδους επιχείρηση που δέχεται κοινό (αεροδρόμια, γυμναστήρια, εμπ. κέντρα).

Η μουσική συλλογή στην οποία αναφερόμαστε, δεν είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Απλά, η εταιρία μας έχει αποκτήσει απ’ ευθείας από τους δημιουργούς το δικαίωμα να αναπαράγει τα έργα αυτά, ειδικά στους πελάτες της και σε συγκεκριμένα καταστήματα, στα δικά σας καταστήματα! (Royalty-Inclusive μουσική υπηρεσία)

Με άλλα λόγια, κάποιος που θα αναπαράγει τη μουσική αυτή χωρίς να είναι συνδρομητής μας, υποχρεούται κανονικά στην απόδοση δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης. Ειδικά για τους πελάτες μας και για κάθε κατάστημα ξεχωριστά, ενημερώνεται η Ελληνική εταιρία συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων, από την αντίστοιχη εταιρία του εξωτερικού την οποία εκπροσωπούμε στην Ελλάδα, να μην προβαίνει στη συλλογή δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο σημείο, διότι ο δημιουργός έχει πληρωθεί από εμάς κατευθείαν(directly)!

Όταν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα αυτή, εντελώς δωρεάν και για 7 ημέρες:

 • Θα πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την νομική θέση μας και για την εξασφάλισή σας απέναντι σε οποιαδήποτε εταιρία συλλογικής διαχείρισης πνευματικών (ΑΕΠΙ) ή συγγενικών (GEA) δικαιωμάτων.
 • θα ακούσετε τη μουσική μας συλλογή, για 7 ημέρες δωρεάν, που αποτελείται από 477. 000 τραγούδια, κατηγοριοποιημένα σε πάνω από 200 σταθμούς!
 • Θα δείτε πώς μπορείτε εσείς ή εμείς για εσάς, να δημιουργήσουμε custom μουσικά προγράμματα.
 • Θα δείτε πόσο απλά μπορείτε να προσθέτετε και να αφαιρείτε (εσείς ή εμείς για εσάς) διαφημιστικά σας, συνολικά σε όλα τα καταστήματά σας ή σε κάθε ένα ξεχωριστά και να παίρνετε όλες τις πληροφορίες (reports) που χρειάζεστε για να ενημερώσετε τους συνεργάτες και προμηθευτές σας.
 • Θα δείτε το πελατολόγιό μας που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.
 • Θα εντυπωσιαστείτε από το ελάχιστο bit rate που απαιτείται για την ακρόαση της μουσικής και την ικανότητα να παίζετε μουσική για 5 ολόκληρες ώρες, χωρίς σύνδεση στο internet!

Τέλος, θα διαπιστώσετε ότι το κόστος για την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία, είναι πολύ χαμηλότερο από ότι πληρώνατε μέχρι σήμερα για την non-copyright μουσική σας.

Σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του iplusradio.gr

 • Καταπληκτική ποιότητα και ποικιλία μουσικής συλλογής, 477.000 τίτλοι και 200 κατηγορίες για να δημιουργήσουμε μαζί σας, τη δική σας μουσική ταυτότητα.
 • Τέλος στην καταβολή πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Με τη χρήση της μουσικής μας συλλογή, απαλλάσσεστε από ένα δυσβάστακτο ετήσιο κόστος.
 • Αποκτάτε ένα πανίσχυρο εργαλείο διαχείρισης μηνυμάτων για τα καταστήματά σας. Με ελάχιστα κλικ, επιλέγετε (εμείς για εσάς ή και μόνοι σας εάν το επιθυμείτε) ποια διαφημιστικά θα ακούγονται σε ποια καταστήματα ή σε όλα συνολικά (ομαδοποιώντας τα καταστήματά σας με όποιο τρόπο θέλετε πχ. ανά brand, ανά περιοχή, ανά κατάστημα). Οι διαφημιστικές σας καμπάνιες θα μπορούν να ξεκινούν σε λίγα μόνο λεπτά από τη στιγμή που τις σχεδιάσετε!
 • Μπορείτε να αναθέσετε την ηχογράφηση των μηνυμάτων σας στην εταιρία μας και με ελάχιστο κόστος (80,00 ευρώ) να ακούσετε το μήνυμά σας εντός λίγων ωρών, σε άριστη, επαγγελματική, ποιότητα.
 • Θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει πολύ αποδοτικότερος τρόπος διαχείρισης του χώρου (εικόνα) και του χρόνου (airplay) των καταστημάτων σας, με τρόπο μάλιστα, που σας επιτρέπει να πετύχετε σημαντικά κέρδη από την εκμετάλλευσή τους. Οι προμηθευτές σας, γνωρίζουν τη δύναμη του μόνου μέσου που έχει πρόσβαση στους καταναλωτές, τη στιγμή ακριβώς που στέκονται μπροστά στις προθήκες, τη στιγμή ακριβώς που αποφασίζουν για τις αγορές τους!

Η νομική μας θέση

To iplusradio αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης μουσικού ρεπερτορίου (εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο) στον κόσμο – την audiosparx – με συνεργάτες, όπως: Sony, CNN, Google, IBM. intercontinental, Pizza Hut, Κωτσόβολος, Nestle, McDonald’s και άλλους. Δείτε εδώ.

Πρόκειται για μουσική βιβλιοθήκη, η οποία αποτελείται από σχεδόν μισό εκατομμύριο (477.000) τραγούδια, με πλήρη φωνητικά και ενορχήστρωση, όχι δηλαδή από πανομοιότυπα instrumentals, χωρίς καλλιτεχνική αξία. Χωρίζονται δε σε 200 θεματικούς σταθμούς ώστε να επιλέγετε τη μουσική που ταιριάζει σε κάθε χώρο.

Στην ιστοσελίδα μας, θα βρείτε όλους τους καλλιτέχνες που έχουν αναθέσει σε εμάς την εκπροσώπησή τους, με το όνομά τους και τα εξώφυλλα των δίσκων τους. Όλα τα τραγούδια αναγνωρίζονται από το SHAZAM και υπάρχουν στο YOUTUBE. Δεν πρόκειται για μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο, αφού οι καλλιτέχνες, ανήκουν σε Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, όμως, σύμφωνα με το νόμο στην Αμερική, έχουν την δυνατότητα να αναθέσουν την εκπροσώπησή τους και απ’ ευθείας, σε οποιονδήποτε θέλουν, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την μέθοδο εκπροσώπησης Direct Licensing.

Σύμφωνα με το Direct Licensing, η iplusradio, έχει αποκτήσει, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, το δικαίωμα να χορηγεί άδειες χρήσης της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης, σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία εξαιρούνται από τη δικαιοδοσία των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ – GEA).  Αποδίδει δε τα δικαιώματα στους καλλιτέχνες, σύμφωνα με αναλυτικό report, για κάθε τραγούδι που αναπαράχθηκε σε κάθε σημείο, μέσα από την προηγμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί.

Με άλλα λόγια, για ένα οποιοδήποτε τραγούδι που ανήκει στη βιβλιοθήκη μας και αναπαραχθεί σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα, εάν ο επιχειρηματίας δεν συνεργάζεται με την iplusradio, υποχρεούται να καταβάλει δικαιώματα στους τοπικούς ΟΣΔ, (ΑΕΠΙ – GEA – Αυτοδιαχείριση), σύμφωνα με το δημοσιευμένο τους (καθόλου φθηνό) τιμολόγιο. Το σχετικό δικαίωμα των ΟΣΔ, πηγάζει μέσα από τις διεθνείς τους συνεργασίες που έχουν με οργανισμούς του εξωτερικού και διμερείς συμφωνίες και οφείλουν να απαιτήσουν τα σχετικά ποσά και να τα αποδώσουν στους καλλιτέχνες.

Όμως, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τη μουσική που ακούστηκε σε κάθε σημείο, καφέ, εστιατόριο, ξενοδοχείο ή εμπορικό κατάστημα, οι οργανισμοί αποδίδουν μόνο σε γνωστούς καλλιτέχνες, αφήνοντας τους νέους καλλιτέχνες χωρίς αμοιβή.

Αυτοί λοιπόν, οι νέοι καλλιτέχνες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η μουσική τους και να εισπράξουν δικαιώματα που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας, αναθέτουν, την παράλληλη εκπροσώπησή τους, τόσο από ΟΣΔ, όσο ΚΑΙ από την audiosparx, ασκώντας το δικαίωμα που τους δίνει το Αμερικανικό Δίκαιο.

Το iplusradio,  δεν είναι ούτε Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, ούτε Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης, αλλά απλός δικαιούχος δικαιωμάτων από εκδότες, παραγωγούς και ερμηνευτές και παρέχει την άδεια  αναπαραγωγής και στη συνέχεια δημόσιας εκτέλεσης χωρίς να εισπράττει την εύλογη αμοιβή του άρθρου 49 αλλά την αμοιβή του για την παρεχόμενη άδεια και μόνο, ενώ εγγυάται ταυτόχρονα ότι ούτε και οι παραγωγοί (η audiosparx και οι δικαιοπάροχοί της) θα ασκήσουν το σχετικό δικαίωμα μέσω των υφισταμένων σήμερα ΟΣΔ για όσο διάστημα διαρκεί η άδειά της στους πελάτες της (η άδεια δηλαδή που σας δίνει η iplusradio και σας απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης).

Κάποιος ΟΣΔ, πιθανώς να υποστηρίξει ότι το δικαίωμα των ερμηνευτών, είναι ανεκχώρητο. Αυτό είναι ορθό, όσον αφορά τη χώρα μας. Όμως: Η απαγόρευση εκχώρησης των δικαιωμάτων των ερμηνευτών αφορά το Ελληνικό δίκαιο και μόνο και όσες συμβάσεις διέπονται από αυτό και όχι όσες συμβάσεις διέπονται π.χ. από το Αγγλικό η Αμερικανικό δίκαιο, όπου η εκχώρηση αυτή επιτρέπεται από τον ισχύοντα εκεί Νόμο. Δηλαδή δεν μπορεί να απαγορεύσουν στους ξένους ερμηνευτές, το δικαίωμα που τους δίνει ο εκεί νόμος, να εκχωρήσουν το δικαίωμά τους στην audiosparx.

Το μουσικό ρεπερτόριο της ιστοσελίδας μας, αποτελείται από 477.000 τραγούδια, με 200 playlists και συνεχώς ανανεώνεται. Στο ρεπερτόριό αυτό, αν και είναι εκπροσωπούμενο δεν έχουν δικαίωμα να εγείρουν αξιώσεις η ΑΕΠΙ, η GEA, η «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» και η Grammo, διότι, όσα καταστήματα είναι συνδρομητές μας, καθίστανται “direct licensing area” και εξαιρούνται της δικαιοδοσίας των ΟΣΔ.

Άλλωστε, σύμφωνα και με την πρόσφατη γνωμοδότηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ): (Δελτίο τύπου 12 Σεπτεμβρίου 2017)

«…Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να μην χρησιμοποιεί στο κατάστημά του εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο (δηλαδή ρεπερτόριο που δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω ΟΣΔ τα δικαιώματα του οποίου τούς έχουν ανατεθεί είτε απευθείας από τους δικαιούχους είτε βάσει συμβάσεων αμοιβαιότητας με άλλους ΟΣΔ του εξωτερικού).

Στην περίπτωση αυτή ο χρήστης θα πρέπει να μην εκτελεί κανένα μουσικό έργο που ανήκει στο ρεπερτόριο ΟΣΔ είτε μέσω στερεοφωνικής εγκατάστασης ή από το διαδίκτυο είτε μέσω τηλεόρασης ή ραδιοφωνικής εγκατάστασης που έχει στο κατάστημά του. Όταν επιχειρήσεις διαθέτουν τηλεόραση ή ραδιοφωνική εγκατάσταση υποχρεούνται να λαμβάνουν άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τους αρμόδιους ΟΣΔ διότι τεκμαίρεται η χρήση εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου.

Το ίδιο ισχύει ακόμη και αν χρήστες χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να βλέπουν αποκλειστικά και μόνον αθλητικές εκπομπές. Το κατά πόσο ένας καταστηματάρχης εκτελεί ή όχι εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο είναι ζήτημα πραγματικό και δεν προκύπτει από την επίδειξη (μόνον) βεβαιώσεων ή άλλων εγγράφων από εταιρείες ή άλλους φορείς που παρέχουν μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο»

Με άλλα λόγια, οι χρήστες, εσείς δηλαδή, οι επιχειρηματίες, έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο, αρκεί να χρησιμοποιείτε μόνο τέτοιο ρεπερτόριο και σε πιθανό έλεγχο να μην αποδειχθεί ότι έχετε παραβεί αυτή την υποχρέωση.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η χρήση είναι ζήτημα πραγματικό και εάν έχετε αγοράσει συνδρομή  από την iplusradio και παίζετε άλλη μουσική, θα υποστείτε νομικές και ποινικές κυρώσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το Δελτίο τύπου του ΟΠΙ, οι ΟΣΔ, έχουν δικαίωμα είσπραξης μόνο για μέλη τους και όχι καθολικά, εισπράττουν δηλαδή για όσους εκπροσωπούν και μόνο!

Η audiosparx είναι η μόνη εταιρία που έχει αναρτήσει όλους αυτούς που εκπροσωπεί και όχι μερικούς και ενδεικτικά, που ακόμα και οι παραπάνω οργανισμοί δεν αναγράφουν αλλά απλώς,  περιγράφουν.

Η χρήση του ρεπερτορίου μας από μέρους σας καταγράφεται διαρκώς όλες τις ώρες και όλο το χρόνο που διαρκεί η συνδρομή σας. Μπορείτε να ανατρέξετε και να αναζητήσετε το ιστορικό χρήσης στην διαδρομή: ACOUNT – PLAY HISTORY DETAIL REPORT. Με τον τρόπο αυτό, αποδίδονται τα δικαιώματα στοχευμένα, δηλαδή μόνο στους καλλιτέχνες των οποίων τα τραγούδια ΕΣΕΙΣ επιλέξατε να παίξετε στο κατάστημά σας και σε κανέναν άλλο.

Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, είστε βέβαιοι ότι είστε νόμιμοι και ασφαλείς, ότι απολαμβάνετε την καλύτερη μουσική με ενσωματωμένα δικαιώματα, ότι θα μπορείτε ελεύθερα και δωρεάν να ανεβάζετε το διαφημιστικό σας πρόγραμμα και να αξιοποιείτε το μέσο αυτό προς όφελός σας και βέβαια, ότι αποδίδετε μια δίκαιη και λογική αμοιβή, απ’ ευθείας σε νέους καλλιτέχνες- δημιουργούς, παρακάμπτοντας τεράστιους γραφειοκρατικούς, κοστοβόρους οργανισμούς, οι οποίοι αποδίδουν τελικά αποδίδουν ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων σας, με τρόπο αυθαίρετο και αδιαφανή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here