Γιατί εμάς και όχι τους άλλους?

Με πληροφορίες από το Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Υπουργείο Πολιτισμού) - Ο.Π.Ι.

To αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης μουσικού ρεπερτορίου (εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο) στον κόσμο – την – με συνεργάτες, όπως: Sony, CNN, Google, IBM. intercontinental, Pizza Hut, Κωτσόβολος, Nestle, McDonald’s και άλλους. 

Μισό εκατομμύριο τραγούδια και 218 playlist. Δεν ξαναπληρώνεις καμία ΑΕΠΙ και κανέναν GEA. Όχι με λόγια αλλά με αποδείξεις.

Η μουσική μας δεν είναι χωρίς δικαιώματα, αλλά με ενσωματωμένα δικαιώματα. Δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα από ΟΣΔ, αλλά από εμάς.

Στο ρεπερτόριο αυτό, αν και είναι εκπροσωπούμενο, δεν έχουν δικαίωμα να εγείρουν αξιώσεις η ΑΕΠΙ, η GEA, η «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» και η Grammo, διότι όσα καταστήματα είναι συνδρομητές μας, καθίστανται “direct licensing area” και εξαιρούνται της δικαιοδοσίας των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης. Αυτό με τη ρητή επιθυμία των διακιούχων (opt – out)

Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε η μόνη εταιρία που έχουμε αναρτήσει όλους αυτούς που εκπροσωπούμε και όχι μερικούς … που ακόμα και η ΑΕΠΙ, και οι υπόλοιποι δεν αναγράφουν αλλά απλώς περιγράφουν. Ζητήστε από τους άλλους να σας δώσουν πλήρη λίστα εκπροσώπησης. Ακόμα περιμένετε ?

Σε κάθε μας τραγούδι μπορείτε να βρείτε με ένα click, όλους τους συντελεστές του. Δημιουργούς, τραγουδιστές, δισκογραφική, εξώφυλλο δίσκου, στίχους. Όλα. Στην παρακάτω εικόνα, στο -4- πατώντας πάνω στο μουσικό κομμάτι θα δείτε όλα του τα στοιχεία και τα πιστοποιητικά του. Αυτό ποια άλλη εταιρία ή φορέας το κάνει?

Οι άλλες εταιρίες ή φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έχουν μικρό ρεπερτόριο. Ίσως μερικές χιλιάδες τραγούδια. Εμείς έχουμε ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ !!!

Η υπηρεσία μας διαθέτει σύστημα καταγραφής του ρεπερτορίου που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδρομής του. Μπορεί να ανατρέξει στο ιστορικό του την περίοδο που επιθυμεί και να αποδείξει τι έπαιζε!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές

Παρέχουμε ασφάλεια

 Παρέχουμε δωρεάν διαφημιστικό πρόγραμμα διαχείρισης.

Έχετε την δυνατότητα να διαμορφώσετε τις δικές σας playlist:

Μπορείτε να αφαιρέσετε όποιο κομμάτι δεν σας αρέσει πατώντας το -3-. Το κομμάτι αυτό θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό σας και δεν θα ξαναπαίξει ποτέ

 Μπορείτε να πάτε μπρος ή πίσω “τρέχοντας” έτσι την κάθε playlist -1- & – 2-

 

 

Ο χρήστης διατρέχει τον κίνδυνο και όχι ο πάροχος.

Ο κάθε χρήστης για την ασφάλειά του πρέπει να προσέξει αυτές τις εταιρίες ή τους φορείς που προσφέρουν μουσική έναντι συνδρομής με τους συνήθης χαρακτηρισμούς: «μουσική χωρίς δικαιώματα» «ελεύθερη μουσική», «μουσική που δεν έχει ανατεθεί η διαχείριση σε ΑΕΠΙ, GEA..» κλπ.

Κάποιοι προτρέπουν τους χρήστες να καταθέσουν και υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία θα δηλώνουν αυτοί και όχι ο πάροχος της υπηρεσίας, ότι «…η μουσική που χρησιμοποιούν, δεν εκπροσωπείται από κανέναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης».

Γνωρίζει ο χρήστης που συμπληρώνει και καταθέτει την υπεύθυνη δήλωση στις αρχές, ότι όλο το ρεπερτόριο που του παρέχουν δεν εκπροσωπείτε από κάποιον ΟΣΔ ή ΑΟΔ? (βλ. δελτίο τύπου ΟΠΙ παρ. 4 & 5).

Ζητήστε όλη την λίστα με τους δημιουργούς (συνθέτες & στιχουργούς) καθώς και με τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν. Ακόμα περιμένετε?

Διαβάστε σχετικό άρθρο με την Mad Melody: Η ΑΕΠΙ και ο GEA εκθέτουν την Mad Melody, αλλά την πληρώνουν οι χρήστες

Προσοχή στην κατάληξη του δικτυακού τόπου απ’ όπου προέρχεται η μουσική υπηρεσία. Υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν μουσική μέσω διαδικτύου με country code top-level domain (ccTLD) (ISO 3166–1, alpha 2 ), χωρών όπου η νομοθεσία δεν είναι εναρμονισμένη με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οδηγία, αλλά γενικότερα με το Ελληνικό δίκαιο. Εννοούμε την κατάληξη του domain name του παρόχου, όπως για παράδειγμα η κατάληξη .de υποδηλώνει Γερμανία, η κατάληξη .bd υποδηλώνει Μπαγλαντές, η κατάληξη .gr υποδηλώνει Ελλάδα. (Δείτε εδώ όλες τις καταλήξεις και θα καταλάβετε). Απευθυνθείτε κατευθείαν στον ΟΠΙ.

Τα στικάκια USB που παρέχουν ορισμένοι, κρύβουν κινδύνους. Όσο παραμένει στα χέρια του χρήστη χωρίς καθημερινό update υπάρχει ο κίνδυνος ο δημιουργός ή ο καλλιτέχνης να περάσει τα δικαιώματά του για προστασία σε έναν από τους πιο πάνω οργανισμούς ΑΕΠΙ, GEA, «Αυτοδιαχείριση» και Grammo. Σε αυτή την περίπτωση αντιμετωπίζει ο χρήστης και όχι ο πάροχος, τις ποινές που προβλέπονται από τον 2121/93. Άλλωστε πολλοί λένε χωρίς δικαιώματα αόριστα, αλλά δεν αναφέρουν ποιοι είναι οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες και από ποια εταιρία γίνεται το ηχογράφημα, για να μπορεί ο χρήστης να το επιβεβαιώσει.

Κάποιοι πάλι διατείνονται ότι παρέχουν νομικές συμβουλές στους χρήστες, ενώ παρέχουν – πωλούν την μουσική υπηρεσία.

Θα εμπιστευόσουν τον νομικό σύμβουλο της εταιρίας που σου παρέχει υπηρεσίες ή θα ρωτούσες τον δικό σου δικηγόρο? Εάν δεν διαθέτεις τα χρήματα, γιατί δεν ρωτάς τον ΟΠΙ εντελώς δωρεάν?

Ζητήστε τιμολόγιο και ΟΧΙ αθεώρητη απόδειξη. Αφενός θα σας επιστραφεί ο ΦΠΑ και θα περάσει στα έξοδά σας, αφετέρου το τιμολόγιο είναι επίσημο στοιχείο στο οποίο περιγράφεται αυτό που σας πουλούν ή σας παρέχουν.

Ζητήστε “εκπροσωπούμενη” μουσική και ΟΧΙ “χωρίς δικαιώματα”. Η μουσική χωρίς δικαιώματα είναι ψέμα. Προστατεύεται υποχρεωτικά από τον GEA.

Προσοχή! Δεν υπάρχει ελεύθερο Ελληνικό ρεπερτόριο. Σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο, το δικαίωμα της εύλογης αμοιβής είναι, σύμφωνα με τον νόμο, ανεκχώρητο. Ο δικαιούχος, ερμηνευτής και εκτελεστής, καλλιτέχνης, δεν μπορεί να παραιτηθεί από αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι ο GEA θα απαιτήσει από εσάς που κάνετε χρήση την εύλογη αμοιβή και θα δικαιωθεί. Ρωτήστε τον νομικό σας και όχι τον νομικό αυτών που σας πουλούν “υπηρεσίες” χωρίς GEA!!!

Επιστροφή στην ενημέρωση 

 

iplusradio… Music by audiosparx. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ