Παραδόθηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία 23χρονου στα Ανώγεια

Ο 54χρονος άνδρας που κατηγορείται για την δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη στα Ανώγεια της Κρήτης παραδόθηκε στις Αρχές το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό το φόβο αντιποίνων από συγγενείς του θύματος, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας τον μεταφέρει στο Ρέθυμνο για να οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι λεπτομέρειες της παράδοσης του 54χρονου είχαν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή με στόχο να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα του δράστη. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην πλευρά του δράστη και την αστυνομία προκειμένου να του δοθούν εγγυήσεις για την ασφαλή παράδοσή του.

Άλλωστε, από τη Μεγάλη Τρίτη, ο 54χρονος είχε διαμηνύσει, μέσω του συνηγόρου του, Γιώργου Κοκοσάλη, την πρόθεσή του να παραδοθεί. Άφησε να περάσει το πρώτο 48ωρο μετά το φονικό και μετά παραδόθηκε στις αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την παράδοση του 54χρονου σχεδιάστηκε επίσης και η εμφάνιση του 21χρονου γιου του στις αστυνομικές Αρχές, καθώς βρισκόταν και εκείνος στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου Μανώλη Στρατάκη.

Ο χρόνος της εμφάνισης και ο τόπος παράδοσής του παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό ως αργά το βράδυ της Τρίτης. Έτσι, δεν κοινοποιήθηκε ο τόπος εμφάνισης του 54χρονου, προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση από μέλη της οικογένειας του θύματος.