Ο Τραμπ πήρε το όπλο του: Στέλνουμε μια πανίσχυρη αρμάδα στην Κορέα

«Δεν ξέρω» απάντησε στο ερώτημα αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πνευματικά ασταθής – Νωρίτερα είχε απειλήσει ότι «η Βόρεια Κορέα «πάει γυρεύοντας»

Ούτε βήμα πίσω από την ρητορική που έχει προκαλέσει ανησυχία ότι η περιοχή της Κορέας θα είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη δεν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του στο Twitter με την οποία προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ ότι «πάει γυρεύοντας για προβλήματα».

«Στέλνουμε μια αρμάδα. Μια πανίσχυρη αρμάδα στην περιοχή. Έχουμε υποβρύχια. Πολύ δυνατά. Πολύ πιο ισχυρά από το αεροπλανοφόρο, σας λέω. Και έχουμε τους καλύτερους στρατιωτικούς» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Κληθείς να απαντήσει αν θεωρεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας πνευματικά ασταθή, ο Τραμπ εμφανίστηκε λίγο πιο διπλωμάτης απαντώντας ότι «δεν ξέρω, δεν τον ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι κάνει το λάθος πράγμα».

Παρά, πάντως, την πίεση της δημοσιογράφου ο αμερικανός πρόεδρος δεν αποκάλυψε τις επόμενες σκέψεις του για τη Βόρεια Κορέα αρκούμενος στο αινιγματικό «ποτέ δεν ξέρει κανείς, ξέρετε εσείς. Δεν μιλώ για τον στρατό».

Λίγες ώρες νωρίτερα απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε υποστηρίξει το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ότι η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη ακόμα και για πόλεμο, ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter αρχικά ότι «εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι’ αυτούς (το Πεκίνο), αν επιλύσουν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας!» στον απόηχο της συνάντησης με τον Σι Τζινπίνγκ στην Φλόριντα.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε σκορπώντας ρίγη ανησυχίας: «Η Βόρεια Κορέα “πάει γυρεύοντας” για προβλήματα. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι θαυμάσιο. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς! ΗΠΑ».