Μυτιλήνη: Ακροδεξιοί, και χούλιγκανς επιτέθηκαν σε μετανάστες. (vid)

Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκαν στη Μυτιλήνη. Μεγάλη ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας επιτέθηκε σε ομάδα προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ στη 1.00, εκδηλώθηκαν φωτιές σε όλο το μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης, καθώς αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν επιτιθέμενες ομάδες ακροδεξιών με τη χρήση χημικών.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Με άσκηση βίας από την αστυνομία οδηγήθηκαν στις φυλακές της Μόριας

Σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στον καταυλισμό της Μόριας επιβιβάστηκαν με τη βία σήμερα στις 05.30 διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, που από την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι είχαν καταλάβει την κεντρική πλατεία Σαπφούς της πόλης. Με επιχείρηση που κράτησε -το πολύ- 10 λεπτά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποσπούσαν έναν-έναν τους διαμαρτυρόμενους, τους οποίους οδηγούσαν στα λεωφορεία


Υπό ιαχές όπως «κάψτε τους ζωντανούς», ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα “έφευγαν” για τα κεφάλια των μεταναστών και των προσφύγων.

"Καψτε τους" φωνάζουν ακροδεξιοί και συνεχίζουν τις επιθέσεις στο ψαχνό με φωτοβολίδες κατά προσφύγων γυναικών και παιδιών.Η νύχτα είναι μεγάλη στην πλατεία Σαπφούς

Gepostet von ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ am Sonntag, 22. April 2018