Αναβίωση του 1ου αγώνα μοτοσυκλέτας στο Ψυχικό (photos)

Εικόνες με μοτοσυκλέτες από το ένδοξο παρελθόν που κατέκλυσαν τους δρόμους του Ψυχικού, σε έναν αγώνα διαφορετικό ξυπνώντας αναμνήσεις.

Οι μοτοσυκλέτες που έλαβαν μέρος στο «1ο Τourist Τrophy ΨΥΧΙΚΟΥ», παρά την ηλικία τους, ήταν καλλονές. Εκτός αυτού είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν, χάρη στους μερακλήδες και ρομαντικούς ιδιοκτήτες τους, ψυχή.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού-ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. και το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας – Motorcycle Republik διοργάνωσαν την εκδήλωση Αναβίωσης του Τourist Trophy ΨΥΧΙΚΟΥ, του πρώτου αγώνα μοτοσυκλετών, ο οποίος πραγματοποιείτο στην Ελλάδα από το 1929 έως και το 1968.

Η πρωτοτυπία οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος αγώνας ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα σε χωμάτινη κυκλική «πίστα» και μάλιστα στα πρότυπα του διασημότερου αγώνα μοτοσυκλέτας στον κόσμο, του Tourist Trophy (ΤΤ) που γίνεται από το 1907 στο Isle of Man της Βρετανίας!

Tο «1ο Τourist Τrophy ΨΥΧΙΚΟΥ», όπως είχε ονομαστεί, οργανώθηκε τον Μάιο του 1929, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, μια που το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για την εποχή.
87 χρόνια μετά το «1ο Τourist Τrophy ΨΥΧΙΚΟΥ», o Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού-ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. αναβίωσε τον ιστορικό αυτό αγώνα πάνω στην ιδέα-πρόταση του Πολιτισμικού Οργανισμού Μοτοσυκλέτας Motorcycle Republic (http://motorcyclerepublic.org), του φορέα που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας και είχε την ευθύνη της διοργάνωσης. Είναι μέλος της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ και της FIVA, υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώθηκε η Αναβίωση του «1ου ΤΤ ΨΥΧΙΚΟΥ» στις ίδιες διαδρομές του πρώτου αγώνα με ζητούμενο την ακρίβεια χρόνου κι όχι την ταχύτητα.

Η ιστορική μοτοσυκλετιστική εκδήλωση ακριβείας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στους δρόμους του Ψυχικού με μοτοσυκλέτες εποχής –κατασκευής από τις αρχές του αιώνα έως και το 1968.

Ο Τάσος Αρωνίτης βρέθηκε σε αυτή τη γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση απαθανατίζοντας με το φωτογραφικό του φακό μοναδικά στιγμιότυπα. Απολαύστε τα!

μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα μοτοσυκλέτα